Blogs over natuur, maatschappij en gezondheid!

Categorie: Nieuws (pagina 1 van 1)

Vakantiepark Zuid Limburg is een goede bestemming

Weet je nog niet wat je deze vakantie wilt gaan doen, maar ben je een beetje geschrokken van alle ellende op Schiphol en gaat je last minute naar een warm oord sowieso niet door? Dan is het wellicht een idee om eens te kijken naar Vakantiepark Zuid Limburg. Vanuit Vakantiepark Zuid Limburg kun je heel wat landen zien, zonder dat je daar erg ver voor hoeft te reizen. Combineer een vakantie op Vakantiepark Zuid Limburg met een vakantie België en geniet van al het moois dat die streek je te bieden heeft. Je kunt er van alles beleven. Van schitterende natuur tot wandeltochten in de mergelgrotten. En natuurlijk het eten en drinken: een Limbugse vlaai hier en een Belgisch biertje daar. Dat wordt genieten!

Een vakantie op Vakantiepark Zuid Limburg is geschikt voor het hele gezin

Op Vakantiepark Zuid Limburg is voor het hele gezin voldoende te beleven. Je kunt er naar hartelust (buiten) sporten, heerlijk zwemmen in een tropisch zwemparadijs. Je kunt meedoen met de activiteiten die op Vakantiepark Zuid Limburg worden georganiseerd. Sterker nog, als je dat niet wilt, hoef je de hele vakantie het park niet af. Je kunt er alles vinden, winkels en restaurants en vaak ook nog een snackbar. Ga met de kinderen spelen in een van de vele speeltuinen op het park.

Moet je werken tijdens je vakantie?

Ben je ZZP'er en moet je nog wat opdrachten afronden tijdens je vakantie? Dan is het wel zo fijn als je in het huisje dat je huurt goede wifi beschikbaar is. Je kunt daar, zeker tijdens je vakantie in Nederland, hoe ver in het zuiden ook, op vertrouwen. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je je hele vakantie achter de laptop kruipt. Je bent immers op vakantie om een beetje te ontspannen. Daar ben je na een jaar hard werken gewoon aan toe! Duik dus lekker in het tropische zwemparadijs of geniet in de sauna. Gun jezelf de rust.

Als de kinderen het maar naar hun zin hebben

Dat is een veelgehoorde kreet. Maar eigenlijk is het nog waar ook. Als je kinderen het naar hun zin hebben op het vakantiepark, als ze daar vriendjes en vriendinnetjes maken en hun gang kunnen gaan, heb jij er geen omkijken naar. Je zult zien dat je af en toe streng moet optreden omdat je ook nog wel eens je eigen kinderen wilt zien in de vakantie. Een leuk uitje in de buurt is snel geregeld. Dat is het grote voordeel van het mooie Limburg.

 

Het aanschaffen van een mobiele kraan voor je klusbedrijf

Ze zijn er in Nederland erg veel, klusbedrijven. Waar het ene klusbedrijf zich vooral richt op de particuliere markt en hierin verschillende klussen doet aan huis, zijn er ook klusbedrijven die zich richten op de B2B of de bouw. Deze bedrijven laten zich inhuren door aannemers, om vervolgens hun vakwerk te kunnen leveren tijdens een groot bouwproject. Wanneer je vooral met grotere klussen bezig bent, zul je ook gebruik moeten maken van grotere machines en apparaten. In dit blog zullen we kijken naar mobiele kranen!

Waar gebruik je een mobiele kraan voor?

Een mobiele kraan wordt vooral gebruikt in de bouw, om zo bouwelementen, onderdelen en materialen op een veilige manier te verplaatsen. Bij grote bouwprojecten zal er gebruik worden gemaakt van professionele kranen, terwijl er bij een kleiner project eerder gebruik zal worden gemaakt van een mobiele kraan. Wanneer er een mobiele kraan te koop staat, zou je er voor kunnen kiezen om zelf eens een keer een mobiele kraan aan te schaffen. tegenwoordig zijn er vele kranen tweedehands te verkrijgen, die nog in een zeer goede staat verkeren. Echter zijn er wel een aantal factoren waar je op moet laten, aangezien er verschillende mobiele kraan te koop zijn!

Verschillende soorten mobiele kranen

Er zijn verschillende soorten mobiele kranen te verkrijgen. Wanneer we spreken over mobiele kranen, bedoelen we hier vrijwel altijd de torenkranen op rupsbanden of wielen mee. De mobiele kraan is een metalen mast met een horizontale boomconstructie, ook wel giek genoemd, die gestationeerd wordt bij bouwprojecten. Over de giek bevindt zich een loopkat, waaraan dan ook de haal bevestigd zit. De mobiele kranen kunnen zich ook met lage snelheden verplaatsen!

Tegenwoordig is er ook een mobiele kraan te koop, bevestigd op het onderstel van een vrachtwagen. Deze mobiele kranen zijn dus letterlijk torenkranen op wielen. De tweede cabine gaat mee de hoogte in, waardoor de kraanmachinist zijn werk op de juiste hoogte kan uitvoeren!

Alle terrein kraan

Een alle terrein kraan kan zich verplaatsen op zowel bouwterreinen als openbare wegen. Doordat alle assen in de kraan meebewegen, kan de kraan zich gemakkelijk manoeuvreren. Terrein kranen beschikken allemaal over een telescopische mast en hebben een plattere bestuurderscabine, in tegenstelling tot andere mobiele kranen!

Kraanwagens / autokraan

Ook kraanwagens zijn mobiele kranen. Kraanwagens zijn vrachtwagens die beschikken over een telescopische mast, die wel 8x de lengte van de basiskoker kan uitschuiven. Kraanwagens zijn hierdoor erg wendbaar, waardoor ze vaak gebruikt worden in stedelijke gebieden.

Welke kraanwagen is geschikt voor jou?

Wanneer je constant een kraanwagen moet huren, is het wellicht om een kraanwagen te kopen als investering voor je bedrijf. Hierin is het belangrijk dat je goed kijkt wat je voornamelijkste klussen en bouwprojecten zijn, om hier vervolgens een keuze te maken in welke mobiele kraan je wilt aanschaffen. Op de website is een mobiele kraan te koop in verschillende soorten, waarna jij de best geschikte voor jouw bedrijf kunt kiezen. Succes!

Kunstliefhebber

Vanaf jongs af aan namen mijn ouder mij vaak mee naar het museum. Hier lieten ze dan de meest bijzondere schilderijen en beelden zien. Ik vond zelf de beelden het allermooist. Deze spraken mij meer aan dan een schilderij. De beelden waren drie dimensionaal. Als je er dan vanaf een andere kant naar kijkt lijkt het beeld er anders uit te zien. Bij een schilderij heb je dit niet. Je ziet hem altijd vanaf dezelfde kant. Het schilderij blijft dan hetzelfde. Bij beelden heb je meer dynamiek. We zijn als gezin naar veel verschillende musea geweest. Ik keek daar mijn ogen uit. Nu ik ouder ben kan ik kunst nog meer waarderen. In mijn eigen huis heb ik nu ook steeds meer kunst staan. Vroeger bij mijn ouders stond ook het hele huis vol met kunst.

Moeder kunstenares

Dit kwam ook doordat mijn moeder kunstenares was. Ze schilderde portretten van mensen. Ze heeft ook ons geportretteerd, dit schilderij heb ik nu hangen in mijn huis. Mijn broer heeft zijn portret ook thuis. Ze werd ook vaak ingehuurd om een portret van een gezin te schilderen. Ze wilden dan liever een mooi schilderij dan een grote foto om op te hangen in hun huis. Ik vond mijn moeders portretten altijd prachtig. Ze kon de expressie van een persoon altijd goed overbrengen op het doek. De kleuren die ze gebruikte voor het maken van de portretten konden ook op verzoek van de koper een bepaald kleurenpalet zijn. Zo kon het schilderij goed passen in iemands interieur. Mijn moeders kunst werd steeds populairder. Ze werd vaak ingehuurd en ze genoot ervan om het te doen. Ze maakte op deze manier mensen blij. Ze was daarom wel vaak weg. Als ze werd ingehuurd ging ze naar de desbetreffende mensen toe om daar het portret te gaan maken. Ze had dan al gebeld met ze en dan wist ze welke kleuren en spullen ze mee moest nemen. Door het toenemende succes werd ze steeds meer erkend voor haar werk. Veel klanten schreven mooie recensies over haar. Nu kreeg ze zelfs aanvragen van bekende Nederlanders die graag hun gezin wilde laten portretteren. Zo hangt haar werk al in heel wat huizen door Nederland.

Kunsttentoonstelling in en om huis

Door mijn interesse in kunst heb ik zoals ik al schreef veel kunst in mijn huis. Ik wil deze kunst wel tot zijn recht laten komen in mijn huis. Daarom heb ik ze allemaal een speciale plek gegeven in huis. Sommige beelden staan op een standaard of op een mooi meubelstuk. Ik heb ook veel beelden in de tuin staan. Alleen toch miste ik wat. De beelden kwamen in het donker niet goed naar voren. Toen heb ik besloten om LED downlights te bestellen om ze hiermee te belichten. Dit is erg mooi geworden en de kunst komt nu mooi naar voren in mijn huis en vooral ook in de tuin.

 

Duurzaamheid als trend van 2019

We laten het jaar 2019 alweer bijna achter ons. Zoals ieder jaar word ik er persoonlijk wat melancholisch van. Ik vind het heerlijk om van die jaaroverzichten te krijgen. Zo kreeg ik er laatst eentje te zien van mijn Spotify-account. Dat was een bijzonder overzicht van het totaal aantal beluisterde minuten muziek, mijn persoonlijke favorieten en nog veel meer. Dit jaar is ook het jaar dat ik met deze blog ben begonnen. Het doel? Iedereen bewuster maken van de wisselwerking tussen de natuur en onze gezondheid als persoon én maatschappij. Wat mij bijvoorbeeld enorm opviel aan het afgelopen jaar, is dat duurzaamheid wel echt een duidelijke trend was.

Als particulier duurzamer

Het jaar 2019 is een jaar vol tegenstrijdigheden geweest. Van het creëren van ‘vliegschaamte’ tot aan de afspraken omtrent de stikstof compleet met de reactie van de boeren. Het is zeker als particulier soms lastig om goed te begrijpen wie nou echt een gegrond punt heeft en wie eerder aan zijn eigen belang denkt. Persoonlijk voelde ik me ook geconflicteerd afgelopen jaar. Gelukkig heb ik gemerkt in mijn eigen omgeving dat mensen die met deze emoties kampten zelf duurzamer te werk zijn gegaan. Denk bijvoorbeeld aan het laten leggen van zonnepanelen, het beter scheiden van ons afval en het investeren in duurzame alternatieven. 

Als bedrijf milieubewuster

Uiteraard waren de particulieren niet de enigen die zich massaal hebben verduurzaamd. Ook voor een groeiend aantal bedrijven wordt het steeds belangrijker om milieubewust de werkzaamheden uit te voeren. Zo zetten steeds meer grote bedrijven en merken dit ook in als een onderscheidende factor: wij denken namelijk aan de natuur en onze maatschappij. Het is voor mij als natuurliefhebber zo fijn om te zien dat het besef steeds beter doordringt binnen diverse lagen van onze maatschappij. Een goede maat van mij is werkzaam in de logistieke sector en zelfs hij heeft gezocht naar duurzame alternatieven. Zo gebruiken ze vanaf dit jaar naast houten pallets ook kunststof pallets voor de transport en opslag van de goederen!

Doorzetten in 2020

Uiteraard zijn we er nog lang niet. Alle acties die dit jaar zijn ondernomen met het oog op een betere toekomst voor komende generaties is natuurlijk maar een begin. Als we het niet voortzetten in een hoger tempo, dan zal het alsnog voor niets zijn geweest. Daarom wil ik zo voor het einde van het jaar nog een kleine oproep doen: laten we met z’n allen dit doorzetten in 2020. Laten we ons slechte gedrag massaal doorbreken en bewuster omgaan met afval en onze afdruk die we achterlaten. Alleen dan is er straks nog een planeet voor komende generaties. Je hoeft hiervoor echt niet gelijk jouw hele leven om te gooien. Simpelweg met iets kleins beginnen en dit steeds uitbreiden is al een uitstekend begin. Net zoals dat het bedrijf van mijn maat begon met kunststof pallets kun jij ook met iets vergelijkbaars aan de slag. Alle beetjes helpen en we moeten het immers samen doen!

Glasvezel: internet met de snelheid van het licht

Het is eigenlijk onvoorstelbaar; het is pas ongeveer 30 jaar geleden dat het internet zijn doorbraak had in onze maatschappij. Steeds meer mensen kregen toegang tot een internetverbinding. In het begin gebeurde dit via een telefoonlijn en waren toen nog hoge kosten aan verbonden. Inmiddels heeft Nederland een uitgebreid glasvezelnetwerk waarmee vele huishoudens voorzien worden van razendsnel internet. Maar wat is glasvezel eigenlijk en waarom zou je een glasvezel aansluiting willen?

Glasvezel internet

Glasvezel is daadwerkelijk een minuscuul klein vezel van glas. In 1966 ontdekte Charles Kao dat je met laserlicht data kan uitwisselen. Door zo’n vezel kan er dus data verwisseld worden met een soort knipperende laser. Er zijn glasvezelkabels aangelegd door het hele land waardoor de data kan worden verplaatst van het ene gebied naar het andere. Met een glasvezel netwerk kan er daarom ‘zo snel als het licht’ dataverkeer worden doorgestuurd. Het is zelfs onbekend hoe snel data kan worden verstuurd met glasvezel.

Is een glasvezel internetaansluiting geschikt voor mij?

Bij het afsluiten van een internetabonnement kun je kiezen voor glasvezel met een bepaalde snelheid. Zo kun je vaak kiezen voor bijvoorbeeld een snelheid tussen de 50 en 500 megabit per seconde. Het is daarbij heel betrouwbaar internet omdat er inmiddels vele jaren mee is gewerkt en glas sterk genoeg is om schade te voorkomen door invloeden van buitenaf. Hierdoor ben je altijd verzekerd van een snelle en stabiele verbinding.

Het glasvezel netwerk is geschikt voor zowel particulieren als bedrijven. Het aantal gebruikers heeft namelijk geen effect op de snelheid van het internet. Daarbij gaat het uploaden van data net zo snel als het downloaden van data. Veel reviews zijn lovend over glasvezel en ondanks de snelle ontwikkelingen op het gebied van internet, zal glasvezel voorlopig nog toonaangevend zijn.

Ben jij enthousiast over de mogelijkheden en wil je weten wat dit precies kost? Laat je niet overdonderen met de hoeveelheid aanbieders van glasvezel en de prijzen.

Controleer welke providers leverbaar zijn op jouw adres

Allereerst is het belangrijk om te weten dat nog niet heel Nederland een aansluiting kan nemen op het glasvezelnetwerk. Wanneer je over wilt stappen op glasvezel kun je daarom het beste eerst controleren of er een glasvezel aansluiting is in jouw woongebied. Veel websites bieden bij de vergelijking van de beste internetaanbieders de optie om dit snel vooraf te controleren. Zo kun je bij providercheck.nl direct zien of er glasvezel internet beschikbaar is in jouw buurt en wat dan de beste provider aanbieding zou zijn op dat moment.

Prachtig kunstgras voor het balkon

Nu de winter weer in aantocht is, is het logisch dat de tuin ook minder mooi wordt. Veel mensen vinden het zonde dat alles er zo doods uitziet, maar in veel gevallen is er niet veel aan te doen. Wanneer je echter een betegelde tuin hebt of een groot balkon, is het een goed idee om te kiezen voor kunstgras. Met kunstgras kan je namelijk alle kanten op. Ik heb zelf een woning midden in de stad en alleen een balkon in plaats van een tuin. Het is een mooi groot balkon, dus zeker niet iets om over te klagen, maar het is wel leuk als het er gedurende het jaar mooi uitziet. Met bloemen hoef ik nu natuurlijk niet te beginnen, maar kunstgras was voor mij een echte uitkomst! Er is veel keus op het gebied van kunstgras en ik heb zelf dan ook gekeken naar de verschillende opties. Al snel kwam ik er achter dat kunstgras helemaal niet duur hoeft te zijn. Vooral voor een balkon is het ideaal, omdat het aantal vierkante meters natuurlijk beperkt is. Je kunt heel makkelijk snel alles regelen en meteen aan de slag gaan. Het leggen van het kunstgras is zeker niet moeilijk en het ziet er meteen prachtig uit. Elke dag dus een mooi groen gazon voor het raam, alsof de zomer nooit is gestopt!

Goede kwaliteit kunstgras

Bij kunstgras is het heel belangrijk dat je kiest voor goede kwaliteit. Het is vervelend wanneer je elke dag tegen een vreselijk lelijke kleur groen aan moet kijken. Gelukkig zijn er tegenwoordig hele mooie soorten kunstgras die net echt zijn. Je kunt dan ook in de wat koudere maanden gewoon je tuinmeubelen buiten laten staan en zorgen voor een gezellig terras met mooie verlichting. Hang bijvoorbeeld warmtelampen op aan het huis, zodat je zonder problemen buiten kunt zitten. Zowel voor de ochtenden als voor de avonden is dit ideaal. Buiten eten kan dan ook makkelijk in de winter.

Geen hoge prijzen

Het is natuurlijk maar net wat voor soort kunstgras je precies wilt hebben, maar niet alles is even duur. Het is goed om te weten wat je moet kopen om jouw balkon extra mooi te maken voor de winter. Natuurlijk is kunstgras ook het hele jaar door te gebruiken voor de tuin en voor het terras. Ook in de zomer heeft het voordelen: je zult minder last hebben van hooikoorts en het grasmaaien hoeft niet meer.

Een kat in huis nemen: Wat heb je nodig

Mijn hele leven wilde ik al katten. Zowel mijn partner als ik werkten echter fulltime, dus wij vonden het zielig om die beestjes zo vaak hele dagen alleen te laten. Bovendien hebben wij ook drie kinderen, dus het was al wel druk genoeg allemaal. Toen afgelopen jaar onze jongste dochter uit huis ging, besloot ik minder te gaan werken. Dit zagen wij dus ook als het perfecte moment om twee katten te nemen. Wij kwamen er wel achter dat ons huis hier absoluut niet voor gemaakt was en we zeker wel het een en ander moesten veranderen. In deze blog vertel ik wat je nodig hebt om je huis ‘cat-proof’ te maken. 

Een krabpaal

Ten eerste hebben katten genoeg attributen nodig om zich mee te vermaken. Een krabpaal is hier perfect voor. Katten houden van klimmen en klauteren en ze kunnen zich soms wel een uur lang vermaken met een hele simpele krabpaal. Bovendien hebben de meeste krabpalen tegenwoordig ook nog allemaal extra speeltjes erin verwerkt. Als je even een bezoekje pleegt aan de dierenwinkel, kijk je je ogen uit. Ze hebben zoveel verschillende soorten en maten, dat je al snel de kluts kwijt bent. Maar gelukkig zijn katten dus al snel tevreden en maakt het niet zoveel uit wat je koopt. Een krabpaal is niet alleen leuk voor de katten, maar ook goed voor ze. Ze slijpen namelijk hun nagels aan het materiaal hier van. Zorg er wel voor dat je deze ook regelmatig knipt, anders ben jij straks de dupe hiervan!

Een goed afgesloten tuin

Als je een kat in huis neemt, moet je overwegen of je deze veel naar buiten gaat laten of niet. Veel mensen laten hun katten overdag gewoon op straat. Je kan er echter ook voor kiezen om dit niet te doen. Wij hebben na wat onderzoek besloten om de katten gewoon binnen te houden en ze uiteraard wel toegang te geven naar de tuin. Als je katten vooral binnen houdt, worden ze een stuk meer aanhankelijk en knuffelig en dit is natuurlijk super gezellig. Zorg dan wel dat je een goede afrastering aanschaft voor in de tuin. Katten zijn enorm slim en kunnen via de kleinste gaatjes ontsnappen. Informeer eens bij de Landbouwwinkel welke afrastering geschikt is en voorkom zo dat je straks uren naar je huisdier loopt te zoeken. 

Het juiste meubilair 

Iets waar mijn partner en ik helaas niet aan gedacht hadden, was of wij wel het juiste meubilair hadden. Wij zijn tot de conclusie gekomen dat dit niet het geval was. Wij hadden namelijk twee heerlijke stoffen stoelen in de woonkamer staan. De katten waren echter ook heel blij met deze stoelen. Ze konden namelijk heerlijk hun nagels hieraan slijpen en het werd ook regelmatig gebruikt als plek om te stoeien. Zoals je wel kan raden, is er nu nog maar weinig over van deze stoelen. Denk van te voren dus vast na of je niet beter een aantal meubels kan vervangen door een meer ‘cat-proof’ variant.

Mijn nieuwe studentenhuis

Op mijn negentiende ben ik uit huis gegaan. Ik woon in Den Haag. Ik ben net na mijn middelbare school hiernaartoe verhuist. Mijn ouders kozen hiervoor omdat het beter was kwa opleidingskeuzes. Hier hadden ze gelijk in. Ik ben eerst gaan kijken bij een school in Den Haag. Hier was helaas niet de studie die ik zocht. Ook vond ik de indeling van de school niet helemaal mijn ding. Dit was erg jammer, want het was maar twintig minuten fietsen van mijn huis. Hierna zijn we het gaan proberen in Rotterdam. De Hogeschool Rotterdam was precies was ik zocht. De school was goed ingericht en had veel plekken om zelfstandig te studeren. Ik vond dit heel belangrijk voor mijn studie. Het was helaas wel een uur reizen. Ik vond dat dit te overzien was. In ieder geval voor het eerste jaar.

Tijdens de opleiding

Ik vond mijn studie heel erg leuk. In mijn eerste jaar had ik nog niet veel activiteiten ernaast. Ik was bang dat ik dan niet genoeg tijd in school zou stoppen. Ook moest ik best wennen aan het hogere niveau. In mijn tweede jaar ging ik vaker uit. Hierdoor maakte ik veel nieuwe vrienden. Het was erg vervelend dat ik of om twaalf uur de laatste trein moest pakken, of om zes uur de eerste. Ik besloot voor mijn derde jaar dat ik op mezelf wilde wonen. Eén van mijn nieuwe vrienden had een wel gestelde vader. Deze kocht een huis voor ons. We huurden dit van hem en betaalde elke maand huur.

Het studentenhuis

In het begin ging het best stroef. Iedereen moest nog aan elkaar wennen. De afspraken over schoonmaken en koken waren niet heel goed geregeld. Dit is ook best lastig, want niemand wil de boosdoener zijn en iemand taken geven. Door de drukte kon ik niet goed studeren. Dit was wel een voorwaarde voor het studentenhuis. Omdat dit niet meer kon, besloot ik de taak als huismeester op me te nemen. Ik kocht een aantal klemborden en ging aan de slag. Ik maakte een lijst voor koken, schoonmaken en het gebruik van de overige kamer als studieruimte. Ik gaf iedereen even veel tijd voor het leren. Ook moest iedereen één keer in de week koken en schoonmaken. De overige dagen kookten we samen. Als je niet kon koken moest je iemand regelen die het voor je wilde doen. Dit was een goeie regeling. Het studentenhuis liep als een trein en ik kon weer rustig studeren.

Een goede mdf plaat voor de bouw

Na vele jaren sparen is het mij eindelijk gelukt om een mooie woning te kopen. Ik had niet echt een heel groot budget, maar toen ik mijn droomhuis vond moest ik het gewoon hebben. Gelukkig liep alles goed met de aanvraag voor een hypotheek en heb ik snel de overdracht kunnen regelen. Het huis zelf heeft mooie karakteristieke kozijnen en houten balken. Het is echter wel een huis waar het een en ander in verbouwd moet worden. Zo is het noodzakelijk om snel te kijken naar een manier om de indeling opnieuw te maken. De vorige eigenaar had alle tussenwanden eruit gesloopt en alhoewel het ruimtelijk oogt, het is totaal niet praktisch. Ik vond het echter ook zonde om meteen alles weer dicht te zetten, dus heb ik gekozen voor een goede tussenoplossing: een grote boekenkast als scheidingswand. Omdat het huis niet bepaald standaard afmetingen heeft en ik graag een mooie kast wilde hebben, ben ik gaan kijken naar kasten die op maat gemaakt kunnen worden. Dat bleek een hele dure grap en al snel besloot ik het zelf te gaan doen. Na veel oefenen en alles weer uit elkaar halen, heb ik nu een hele mooie kast van mdf in de kamer staan. Ik heb gekozen voor een mdf plaat omdat mdf heel makkelijk te bewerken is. Ik heb de kast dus snel kunnen verven in de gewenste kleur. Daarnaast vindt ik dat mdf ook mooi stevig is, waardoor ik zonder zorgen al mijn boeken neer heb kunnen zetten.

Andere klussen met een mdf plaat

Ook in de keuken heb ik een mdf plaat gebruikt om stellingen te maken. Ik wilde graag een mooi open kast, maar door de schuine muren aan een kant van de keuken, bleek het lastig om een goede kast te kopen. Na het succes van de boekenkast in de woonkamer, heb ik er dus voor gekozen om ook op deze manier te werk te gaan in de keuken. Het bleek heel makkelijk om snel aan het werk te gaan en alles af te handelen. Ook is een mdf plaat helemaal niet zo duur. Mijn volgende project is het plaatsen van kasten in de slaapkamers.

Meteen veel in huis halen

Mdf kun je eigenlijk altijd wel gebruiken en daarom is het verstandig om er meteen veel van in huis te halen. Hierdoor hoef je niet steeds op en neer naar de winkel. Het scheelt heel wat uurtjes wanneer je er tijdens het klussen niet meer uit hoeft.

De kunstverzameling

In ons huis hebben wij een grote witte wand. Deze kant van het huis grenst met die van de buren.  Net na de verhuizing hing er nog helemaal niks aan de muur. Mijn moeder vond dit erg saai. Eerst hebben we geprobeerd om grote foto’s op te hangen van onze familie. Dit was erg leuk maar vulde nog niet genoeg. Ook is het een beetje repetitief om alleen maar familiefoto’s op te hangen. Wel konden we met het nieuwe idee een tijdje vooruit. Maar ook dit ging vervelen, dus we moesten iets nieuws bedenken.

Verzamelde kunst

Mijn vader verzameld graag kunst. Elke kunstverzamelaar weet dat ieder persoon dit op zijn eigen manier doet. De een verzamelt echt dure schilderijen. Dit kan zijn voor de doorverkoop of voor het gevoel dat je het hebt. Mijn vader verzamelt graag kunst van plekken waar wij op vakantie zijn geweest. In Amerika zijn we op veel plekken geweest. In Boston kocht hij een schilderij van de campus van de universiteit. Deze was geschilderd door een student. In Florida kocht hij een kustmes gemaakt van de bek van een krokodil. Uit Bangkok nam hij een houten beeldje mee die hij had gekocht bij het bezoek aan een tempel. Zijn grootste verzameling waren schilderijen van straatschilders uit Frankrijk. Bijna elk bezoek nam hij er eentje mee. Zijn totale verzameling was nu best groot. Hij had er ongeveer twintig. Mijn broer kwam met het idee om een aantal van deze schilderijen op te hangen. Maar wel op een manier dat ze makkelijk door een ander konden worden vervangen. Op dit moment stonden alle schilderijen stof te verzamelen op zolder. Mijn broer maakte een schema waarin stond dat elke schilderij om de vier weken wisselde.

Presentatie

Nu nog een mooie manier om ze op te hangen. Mijn vader monteerde aan de muur een rails. Aan deze rails zaten haakjes voor de schilderijen. Ook zaten er een aantal led spots. Deze konden, net als de haakjes, verschuiven. Dit zorgde ervoor dat de hele muur kon worden veranderd. Mijn moeder was erg blij, want ze kon de schilderijen en foto’s indelen hoe zij het wilde. Bijvoorbeeld voor verschillende soorten bezoek. Mijn vader vond het erg gaaf dat al zijn schilderijen niet meer op zolder stonden, maar trots in de woonkamer hingen. Doordat we alle schilderijen konden zien moesten we veel denken aan alle leuke vakanties. Kortom, de nieuwe muur was een geslaagd project!