Vanaf jongs af aan namen mijn ouder mij vaak mee naar het museum. Hier lieten ze dan de meest bijzondere schilderijen en beelden zien. Ik vond zelf de beelden het allermooist. Deze spraken mij meer aan dan een schilderij. De beelden waren drie dimensionaal. Als je er dan vanaf een andere kant naar kijkt lijkt het beeld er anders uit te zien. Bij een schilderij heb je dit niet. Je ziet hem altijd vanaf dezelfde kant. Het schilderij blijft dan hetzelfde. Bij beelden heb je meer dynamiek. We zijn als gezin naar veel verschillende musea geweest. Ik keek daar mijn ogen uit. Nu ik ouder ben kan ik kunst nog meer waarderen. In mijn eigen huis heb ik nu ook steeds meer kunst staan. Vroeger bij mijn ouders stond ook het hele huis vol met kunst.

Moeder kunstenares

Dit kwam ook doordat mijn moeder kunstenares was. Ze schilderde portretten van mensen. Ze heeft ook ons geportretteerd, dit schilderij heb ik nu hangen in mijn huis. Mijn broer heeft zijn portret ook thuis. Ze werd ook vaak ingehuurd om een portret van een gezin te schilderen. Ze wilden dan liever een mooi schilderij dan een grote foto om op te hangen in hun huis. Ik vond mijn moeders portretten altijd prachtig. Ze kon de expressie van een persoon altijd goed overbrengen op het doek. De kleuren die ze gebruikte voor het maken van de portretten konden ook op verzoek van de koper een bepaald kleurenpalet zijn. Zo kon het schilderij goed passen in iemands interieur. Mijn moeders kunst werd steeds populairder. Ze werd vaak ingehuurd en ze genoot ervan om het te doen. Ze maakte op deze manier mensen blij. Ze was daarom wel vaak weg. Als ze werd ingehuurd ging ze naar de desbetreffende mensen toe om daar het portret te gaan maken. Ze had dan al gebeld met ze en dan wist ze welke kleuren en spullen ze mee moest nemen. Door het toenemende succes werd ze steeds meer erkend voor haar werk. Veel klanten schreven mooie recensies over haar. Nu kreeg ze zelfs aanvragen van bekende Nederlanders die graag hun gezin wilde laten portretteren. Zo hangt haar werk al in heel wat huizen door Nederland.

Kunsttentoonstelling in en om huis

Door mijn interesse in kunst heb ik zoals ik al schreef veel kunst in mijn huis. Ik wil deze kunst wel tot zijn recht laten komen in mijn huis. Daarom heb ik ze allemaal een speciale plek gegeven in huis. Sommige beelden staan op een standaard of op een mooi meubelstuk. Ik heb ook veel beelden in de tuin staan. Alleen toch miste ik wat. De beelden kwamen in het donker niet goed naar voren. Toen heb ik besloten om LED downlights te bestellen om ze hiermee te belichten. Dit is erg mooi geworden en de kunst komt nu mooi naar voren in mijn huis en vooral ook in de tuin.