Ze zijn er in Nederland erg veel, klusbedrijven. Waar het ene klusbedrijf zich vooral richt op de particuliere markt en hierin verschillende klussen doet aan huis, zijn er ook klusbedrijven die zich richten op de B2B of de bouw. Deze bedrijven laten zich inhuren door aannemers, om vervolgens hun vakwerk te kunnen leveren tijdens een groot bouwproject. Wanneer je vooral met grotere klussen bezig bent, zul je ook gebruik moeten maken van grotere machines en apparaten. In dit blog zullen we kijken naar mobiele kranen!

Waar gebruik je een mobiele kraan voor?

Een mobiele kraan wordt vooral gebruikt in de bouw, om zo bouwelementen, onderdelen en materialen op een veilige manier te verplaatsen. Bij grote bouwprojecten zal er gebruik worden gemaakt van professionele kranen, terwijl er bij een kleiner project eerder gebruik zal worden gemaakt van een mobiele kraan. Wanneer er een mobiele kraan te koop staat, zou je er voor kunnen kiezen om zelf eens een keer een mobiele kraan aan te schaffen. tegenwoordig zijn er vele kranen tweedehands te verkrijgen, die nog in een zeer goede staat verkeren. Echter zijn er wel een aantal factoren waar je op moet laten, aangezien er verschillende mobiele kraan te koop zijn!

Verschillende soorten mobiele kranen

Er zijn verschillende soorten mobiele kranen te verkrijgen. Wanneer we spreken over mobiele kranen, bedoelen we hier vrijwel altijd de torenkranen op rupsbanden of wielen mee. De mobiele kraan is een metalen mast met een horizontale boomconstructie, ook wel giek genoemd, die gestationeerd wordt bij bouwprojecten. Over de giek bevindt zich een loopkat, waaraan dan ook de haal bevestigd zit. De mobiele kranen kunnen zich ook met lage snelheden verplaatsen!

Tegenwoordig is er ook een mobiele kraan te koop, bevestigd op het onderstel van een vrachtwagen. Deze mobiele kranen zijn dus letterlijk torenkranen op wielen. De tweede cabine gaat mee de hoogte in, waardoor de kraanmachinist zijn werk op de juiste hoogte kan uitvoeren!

Alle terrein kraan

Een alle terrein kraan kan zich verplaatsen op zowel bouwterreinen als openbare wegen. Doordat alle assen in de kraan meebewegen, kan de kraan zich gemakkelijk manoeuvreren. Terrein kranen beschikken allemaal over een telescopische mast en hebben een plattere bestuurderscabine, in tegenstelling tot andere mobiele kranen!

Kraanwagens / autokraan

Ook kraanwagens zijn mobiele kranen. Kraanwagens zijn vrachtwagens die beschikken over een telescopische mast, die wel 8x de lengte van de basiskoker kan uitschuiven. Kraanwagens zijn hierdoor erg wendbaar, waardoor ze vaak gebruikt worden in stedelijke gebieden.

Welke kraanwagen is geschikt voor jou?

Wanneer je constant een kraanwagen moet huren, is het wellicht om een kraanwagen te kopen als investering voor je bedrijf. Hierin is het belangrijk dat je goed kijkt wat je voornamelijkste klussen en bouwprojecten zijn, om hier vervolgens een keuze te maken in welke mobiele kraan je wilt aanschaffen. Op de website is een mobiele kraan te koop in verschillende soorten, waarna jij de best geschikte voor jouw bedrijf kunt kiezen. Succes!