Mijn hele leven wilde ik al katten. Zowel mijn partner als ik werkten echter fulltime, dus wij vonden het zielig om die beestjes zo vaak hele dagen alleen te laten. Bovendien hebben wij ook drie kinderen, dus het was al wel druk genoeg allemaal. Toen afgelopen jaar onze jongste dochter uit huis ging, besloot ik minder te gaan werken. Dit zagen wij dus ook als het perfecte moment om twee katten te nemen. Wij kwamen er wel achter dat ons huis hier absoluut niet voor gemaakt was en we zeker wel het een en ander moesten veranderen. In deze blog vertel ik wat je nodig hebt om je huis ‘cat-proof’ te maken.¬†

Een krabpaal

Ten eerste hebben katten genoeg attributen nodig om zich mee te vermaken. Een krabpaal is hier perfect voor. Katten houden van klimmen en klauteren en ze kunnen zich soms wel een uur lang vermaken met een hele simpele krabpaal. Bovendien hebben de meeste krabpalen tegenwoordig ook nog allemaal extra speeltjes erin verwerkt. Als je even een bezoekje pleegt aan de dierenwinkel, kijk je je ogen uit. Ze hebben zoveel verschillende soorten en maten, dat je al snel de kluts kwijt bent. Maar gelukkig zijn katten dus al snel tevreden en maakt het niet zoveel uit wat je koopt. Een krabpaal is niet alleen leuk voor de katten, maar ook goed voor ze. Ze slijpen namelijk hun nagels aan het materiaal hier van. Zorg er wel voor dat je deze ook regelmatig knipt, anders ben jij straks de dupe hiervan!

Een goed afgesloten tuin

Als je een kat in huis neemt, moet je overwegen of je deze veel naar buiten gaat laten of niet. Veel mensen laten hun katten overdag gewoon op straat. Je kan er echter ook voor kiezen om dit niet te doen. Wij hebben na wat onderzoek besloten om de katten gewoon binnen te houden en ze uiteraard wel toegang te geven naar de tuin. Als je katten vooral binnen houdt, worden ze een stuk meer aanhankelijk en knuffelig en dit is natuurlijk super gezellig. Zorg dan wel dat je een goede afrastering aanschaft voor in de tuin. Katten zijn enorm slim en kunnen via de kleinste gaatjes ontsnappen. Informeer eens bij de Landbouwwinkel welke afrastering geschikt is en voorkom zo dat je straks uren naar je huisdier loopt te zoeken. 

Het juiste meubilair 

Iets waar mijn partner en ik helaas niet aan gedacht hadden, was of wij wel het juiste meubilair hadden. Wij zijn tot de conclusie gekomen dat dit niet het geval was. Wij hadden namelijk twee heerlijke stoffen stoelen in de woonkamer staan. De katten waren echter ook heel blij met deze stoelen. Ze konden namelijk heerlijk hun nagels hieraan slijpen en het werd ook regelmatig gebruikt als plek om te stoeien. Zoals je wel kan raden, is er nu nog maar weinig over van deze stoelen. Denk van te voren dus vast na of je niet beter een aantal meubels kan vervangen door een meer ‘cat-proof’ variant.