Na vele jaren sparen is het mij eindelijk gelukt om een mooie woning te kopen. Ik had niet echt een heel groot budget, maar toen ik mijn droomhuis vond moest ik het gewoon hebben. Gelukkig liep alles goed met de aanvraag voor een hypotheek en heb ik snel de overdracht kunnen regelen. Het huis zelf heeft mooie karakteristieke kozijnen en houten balken. Het is echter wel een huis waar het een en ander in verbouwd moet worden. Zo is het noodzakelijk om snel te kijken naar een manier om de indeling opnieuw te maken. De vorige eigenaar had alle tussenwanden eruit gesloopt en alhoewel het ruimtelijk oogt, het is totaal niet praktisch. Ik vond het echter ook zonde om meteen alles weer dicht te zetten, dus heb ik gekozen voor een goede tussenoplossing: een grote boekenkast als scheidingswand. Omdat het huis niet bepaald standaard afmetingen heeft en ik graag een mooie kast wilde hebben, ben ik gaan kijken naar kasten die op maat gemaakt kunnen worden. Dat bleek een hele dure grap en al snel besloot ik het zelf te gaan doen. Na veel oefenen en alles weer uit elkaar halen, heb ik nu een hele mooie kast van mdf in de kamer staan. Ik heb gekozen voor een mdf plaat omdat mdf heel makkelijk te bewerken is. Ik heb de kast dus snel kunnen verven in de gewenste kleur. Daarnaast vindt ik dat mdf ook mooi stevig is, waardoor ik zonder zorgen al mijn boeken neer heb kunnen zetten.

Andere klussen met een mdf plaat

Ook in de keuken heb ik een mdf plaat gebruikt om stellingen te maken. Ik wilde graag een mooi open kast, maar door de schuine muren aan een kant van de keuken, bleek het lastig om een goede kast te kopen. Na het succes van de boekenkast in de woonkamer, heb ik er dus voor gekozen om ook op deze manier te werk te gaan in de keuken. Het bleek heel makkelijk om snel aan het werk te gaan en alles af te handelen. Ook is een mdf plaat helemaal niet zo duur. Mijn volgende project is het plaatsen van kasten in de slaapkamers.

Meteen veel in huis halen

Mdf kun je eigenlijk altijd wel gebruiken en daarom is het verstandig om er meteen veel van in huis te halen. Hierdoor hoef je niet steeds op en neer naar de winkel. Het scheelt heel wat uurtjes wanneer je er tijdens het klussen niet meer uit hoeft.