In ons huis hebben wij een grote witte wand. Deze kant van het huis grenst met die van de buren.  Net na de verhuizing hing er nog helemaal niks aan de muur. Mijn moeder vond dit erg saai. Eerst hebben we geprobeerd om grote foto’s op te hangen van onze familie. Dit was erg leuk maar vulde nog niet genoeg. Ook is het een beetje repetitief om alleen maar familiefoto’s op te hangen. Wel konden we met het nieuwe idee een tijdje vooruit. Maar ook dit ging vervelen, dus we moesten iets nieuws bedenken.

Verzamelde kunst

Mijn vader verzameld graag kunst. Elke kunstverzamelaar weet dat ieder persoon dit op zijn eigen manier doet. De een verzamelt echt dure schilderijen. Dit kan zijn voor de doorverkoop of voor het gevoel dat je het hebt. Mijn vader verzamelt graag kunst van plekken waar wij op vakantie zijn geweest. In Amerika zijn we op veel plekken geweest. In Boston kocht hij een schilderij van de campus van de universiteit. Deze was geschilderd door een student. In Florida kocht hij een kustmes gemaakt van de bek van een krokodil. Uit Bangkok nam hij een houten beeldje mee die hij had gekocht bij het bezoek aan een tempel. Zijn grootste verzameling waren schilderijen van straatschilders uit Frankrijk. Bijna elk bezoek nam hij er eentje mee. Zijn totale verzameling was nu best groot. Hij had er ongeveer twintig. Mijn broer kwam met het idee om een aantal van deze schilderijen op te hangen. Maar wel op een manier dat ze makkelijk door een ander konden worden vervangen. Op dit moment stonden alle schilderijen stof te verzamelen op zolder. Mijn broer maakte een schema waarin stond dat elke schilderij om de vier weken wisselde.

Presentatie

Nu nog een mooie manier om ze op te hangen. Mijn vader monteerde aan de muur een rails. Aan deze rails zaten haakjes voor de schilderijen. Ook zaten er een aantal led spots. Deze konden, net als de haakjes, verschuiven. Dit zorgde ervoor dat de hele muur kon worden veranderd. Mijn moeder was erg blij, want ze kon de schilderijen en foto’s indelen hoe zij het wilde. Bijvoorbeeld voor verschillende soorten bezoek. Mijn vader vond het erg gaaf dat al zijn schilderijen niet meer op zolder stonden, maar trots in de woonkamer hingen. Doordat we alle schilderijen konden zien moesten we veel denken aan alle leuke vakanties. Kortom, de nieuwe muur was een geslaagd project!